Archive for ◊ november, 2010 ◊

21 Nov 2010 rijk worden van krasloten is een droom
 |  Category: day zero project, update lijst  | Leave a Comment

 Zoals de titel al zegt, van gokken ga je niet rijk worden. Teminste de kans daar op is zeer klein. Had gehoopt mijn inleg terug te verdienen maar zelfs dat lukte niet. Sterker nog na 3 klasloten had ik nog niets verdient behalve een gratis lot waar later ook niet op gevallen is. Met dank aan de decemberkalender is er toch nog 3 euro in de pot terecht gekomen. En natuurlijk het behalen van het doel die er ook bij moet maakt dat er wel 4 hele euro’s in het varkentje zitten en maakt doel 85 ten einde. Hopen dat de lotto iets meer gaat opbrengen 😉

En dan de keuken, ik weet doel 26 zegt ” Een muurschildering maken in de keuken”. Laat ik het zo zeggen het is iets anders gelopen.

Er zaten veel scheuren in de muren wat ons deed besluiten de woningbouw te bellen omdat het ons even boven de pet ging en we vonden dat de woningbouw dit mocht gaan oplossen.  De opzicher kwam en schakelde een bedrijf in om de scheuren weg te bikken en een keer te verven. Het bedrijf kwam en had meteen door dat het iets meer werk ging worden dan wat scheuren opvullen.

Sterker nog het bedrijf had door dat als ze gingen bikken de tegeltjes ook wel eens naar beneden konden komen. Het vooruitzicht was dat ze wel 2 weken zoet zouden zijn in onze keuken. Maar gelukkig zonder water of verwarming zouden we maar enkele uren komen was beloofd. Laten we zeggen dat we verwarming hadden en koud stromend water. Maar warm water hebben we 2 weken niet gehad omdat de geiser van de muur was. @ weken lang water koken voor de afwas, maar ook 2 weken lang niet kunnen douchen. Gelukkig konden we bij familie en vrienden douchen.

Toen ze begonnen bleek dat ze afbikken letterlijk namen. Voor we het wisten was de hele stuclaag verdwenen en waren de bakstenen weer zichtbaar. En als dan toch alles er af is besloten ze maar de leidingen in de muur te freezen. Wel zo mooi en dan kan er meteen een stopcontactje bij.  Het is 2, 5 week kamperen geweest in eigen huis. Alles onder het stof, maar het eindresultaat mag er zijn! Dus de muurschildering zoals in het doel beschreven staat is 2 weken kamperen geworden en een mooie keuken als resultaat. Lijkt me dubbel en dwars een euro waard (want de rest is betaald door de woningbouw)


Totaal de 2 euro van behaalde doelen in het varkentje en natuurlijk de “winst” van de krasloten wat 3 euro was. Totaal 5 euro er weer bij… Gaat nog wel is wat worden 😉

19 Nov 2010 1 jaar later
 |  Category: Algemeen, day zero project  | Leave a Comment

Zo we zijn exact 1 jaar bezig met het day zero project. Opzich gata het niet onaardig maar sommige doelen worden toch echt ingehaald door de tijd.

Er staan een aantal doelen op die toch wel wat geld kosten. Denk aan een reisje naar spanje. Laat ik nu ziek worden en een min of meer minimum inkomen krijgen hier door. Ieder dubbeltje omdaaien is ook overderven om te zeggen maar om te sparen voor dit soort doelen, nee dat gaat ook niet.

Haal een diploma en maak een opleinding af. Toen deze lijst begon had ik nog de hoop een nieuwe stageplek te vinden om de opleiding af te kunnen maken. Nu een jaar later is die hoop wel een beetje weg. Gaat dus erg lastig worden maar zeg nooit nooit.

Een doel die via een omweg toch is gehaald is het eten van de zeeuwse bolussen. Ik kreeg te horen dat ik een glutenvrij dieet moest volgen maar ja de bolussen, vol met gluten, hoe moet dat dan? Mijn vriendin besloot de bolussen maar naar Apeldoorn te halen om het dus met een omweg toch te kunnen doen. Eigenlijk at ik al glutenvrij maar heb voor de bolussen toch een uitzondering gemaakt en dat is echt geen ramp als je pas 2 dagen glutenvrij eet.

Een jaar bezig, het lijkt pas veel korter maar de tijd zegt toch echt dat het anders is. Tijd om weer wat doelen te gaan halen om zo min mogelijk de 2 euro aan het eind van het doel in de pot te hoeven doen. Als er meer 2 euro doelen zijn behaald voelt dat toch een beetje als zwakte dus aan de bak!