Archive for ◊ december, 2009 ◊

31 Dec 2009 het is bijna zo ver
 |  Category: day zero project  | Leave a Comment

Vanavond gaan we het doen. Radio maken tijdens oud en nieuw!

Niet iedereen woont in Apeldoorn dus daarom speciaal voor deze mensen zet ik radio apeldoorn door via internet.

Vanaf 21:00 begint de uitzending en die duurt tot 02:00 uur. Met van 22:00/23:00 uur de yearmix. En tussen 01:00/02:00 een sprookje voor het slapen gaan.

 

-= uitzending is geweest, morgen de update’s. Nu eerst slapen =-

27 Dec 2009 weer eens een update
 |  Category: day zero project  | 2 Comments

Zo het is weer eens tijd om wat van me te laten horen.

Want er is weer een doel behaald dus weer een euro in het varkentje. Er zijn ondertussen 7 postcrossing kaarten verstuurd waar van er 6 zijn aangekomen. De kaart naar duitsland is kruipend al 35 dagen onderweg. Die zal dus wel niet meer aankomen. Maar er zijn ook al 7 kaarten binnen gekomen. Het doel was 5, dus hij is behaald!

Verder druk bezig met de voorbereidingen van oud en nieuw. Helaas is niet iedereen binnen de omroep even snel met dingen aanleveren. Dus pas nu (deadline was 15 december) komen er dingen binnen. Hoop monteerwerk dus nog. Maar het schiet al op. Het sprookje is opgenomen en ligt klaar op de plank. De jaarmix is binnen en vandaag klaar gemaakt voor uitzending.
De jingle die ons naar het nieuwe jaar gaat brengen is zo goed als klaar. Nog even de puntjes op de i zetten en dan is die ook af.
Wat nog rest is het maken van een jingle voor het programma en de muzikale invulling.

Een heel klein voorproefje van de jingle die het nieuwe jaar gaat inluiden

Genoeg te doen dus nog, maar gaat helemaal goed komen!

06 Dec 2009 doel 16
 |  Category: day zero project  | Leave a Comment

Vestuur een brief via futereme.org

December is een dure maand, weer een euro in de spaarpot er bij.

Zojuist is de brief via futereme.org de deur uit gegaan. Deze brief komt op de laatse dag van het project me mail weer binnen. Een brief vol vragen over de toekomst. Bewust deze brief niet ogeslagen op de pc, kijken of ik over 2 jaar nog weet wat ik geschreven heb en of ik op alle vragen antwoord kan geven.

euro

En daar gaat weer een euro. En die wc rollen op de achtergrond, die zijn ook voor een doel uit de lijst. Welke? Dat merk je vanzelf 😛

06 Dec 2009 Update
 |  Category: day zero project  | Leave a Comment

Zo er mag weer euro de spaarpot in. Het Wreck this journal is binnen.

 Niet zelf gekocht maar gekregen voor sinterklaas. Zelfs met een heus gedicht.

Lieve Kasper, 

Sint weet dat je niet veel te besteden hebt
Daarop krabbelde hij wel even aan zijn pet. 

Dit kon hij niet aan zich voorbij laten gaan.
Daarom heeft hij zijn pieten een voorstel gedaan. 

De goede sint weet dat je met doelen bezig bent
Hij snapt er weinig van maar vind je wel een echte vent. 

Daarom open maar gauw
En volg alle opdrachten trouw.
Vele lieve groetjes van 

Sint & Piet

Wreck this postcard

Doe nu eens alles wat je normaal niet mag doen met een boek…laten vallen, ezelsoren maken, vieze vingers erin zetten, de rug breken… Op elke bladzijde staat een opdracht. Als je alle opdrachten hebt uitgevoerd en je boek dus compleet vernield is, mag je het aan jezelf opsturen. Weinig lezen dus, maar uitvoeren!

Op de foto zie je ook een kaartje uit finland. Postcrossing is vol op bezig en dit doel is bija behaald. Er zijn in totaal 6 kaarten verstuurd en daar zijn er al 4 van aagekomen. Ik zit al 18 dagen te wachten tot een kaartje in duitsland aankomt. En dan is er ook nog een kaartje onderweg naar Chilie

En ondertussen zijn er ook al 3 kaarten op de deurmat gevallen. Afkomstig vanuit Finland, Duitsland en een kerstkaart uit Finland. Dus nog 1 verstuurde kaart aankomen en 2 op de deurmat en ook dit doel is behaald. Ik ga er trouwens na het behalen van het doel mee door. Vind het wel grappig om te doen.

Aan andere doelen zal ik momenteel niet zo veel werken behalve aan de oud en nieuw uitzending. Nogg week of 3 te gaan en nog een hele hoop te doen. Ik ga die avond 5 uur lang radio maken. Namelijk tussen 21:00 uur en 02:00 uur. Ieder uur heeft zijn thema.

21:00-22:00 uur

Rustige muziek  en even de avond doornemen. Interviews met medewerkers hoe hun het afgelopen jaar hebben beleefd en wat hun hoogte en dieptepunten waren.

22:00-23:00 uur

Yearmix. Een uur lang een mix van alle nummers die het afgelopen jaar in de top 40 hebben gestaan. Deze zijn allemaal in een grote mix verwerkt. Zo kunnen er ca. 70 top 40 hits de revue passeren.

23:00-00:00 uur

Aftellen naar 2010. In dit uur een nieuwsoverzicht van schokkend, opmerkelijk, bijzonder nieuws van het afgelopen jaar. Rond 23:55 starten we een zelfgemaakte jingle in met fragmenten van radio uitzendingen van het afgelopen jaar die gemaakt zijn en zo tellen we af tot 2010 waarbij  10 seconde voor de jaarwisseling een klok te horen zal zijn met een stem die aftelt van 10 naar 0. Om middernacht exact start iets van abba happy new year of een andere plaat die deze lading dekt.

00:00-01:00 uur

Nieuwjaarswensen van de medewerkers van de omroep. Doel, ieder programma spreekt een wens uit voor 2010. Dit monteren we weer leuk aan elkaar.

En nieuw jaar, tijd voor de plannen. Wat gaat de omroep in 2010 allemaal brengen, wat gaan we doen? Kan door middel van interviews en/of door mij verteld worden. 

 01:00-02:00 uur

Tijd om weer even rustig aan te gaan doen. Men gaat langzaam richting bed. Richting het einde van de uitzending hebben we een mooi bedtijd sprookje over de jaarwisseling. 

jingle maken

De jingles worden reeds gemaakt zoals je kan zien. De voorbereidingen liggen netjes op schema en gaat helemaal goed komen. Maar je ziet de plannen dus er is nog wel wat werk te doen.

Luister dus met oud en nieuw naar radio apeldoorn via de 107.1 fm & 93.1 kabel. Op oudjaarsdag zal ik hier ook een link naar een internetstream zetten zodat je ook online kan luisteren!

Tot zover de update, ga nu dochen kan ik gelijk me boek mee onder de douche nemen. Dat is namelijk een opdracht uit het wreck this journal. 😛