Archive for the Category ◊ update lijst ◊

21 Nov 2010 rijk worden van krasloten is een droom
 |  Category: day zero project, update lijst  | Leave a Comment

 Zoals de titel al zegt, van gokken ga je niet rijk worden. Teminste de kans daar op is zeer klein. Had gehoopt mijn inleg terug te verdienen maar zelfs dat lukte niet. Sterker nog na 3 klasloten had ik nog niets verdient behalve een gratis lot waar later ook niet op gevallen is. Met dank aan de decemberkalender is er toch nog 3 euro in de pot terecht gekomen. En natuurlijk het behalen van het doel die er ook bij moet maakt dat er wel 4 hele euro’s in het varkentje zitten en maakt doel 85 ten einde. Hopen dat de lotto iets meer gaat opbrengen 😉

En dan de keuken, ik weet doel 26 zegt ” Een muurschildering maken in de keuken”. Laat ik het zo zeggen het is iets anders gelopen.

Er zaten veel scheuren in de muren wat ons deed besluiten de woningbouw te bellen omdat het ons even boven de pet ging en we vonden dat de woningbouw dit mocht gaan oplossen.  De opzicher kwam en schakelde een bedrijf in om de scheuren weg te bikken en een keer te verven. Het bedrijf kwam en had meteen door dat het iets meer werk ging worden dan wat scheuren opvullen.

Sterker nog het bedrijf had door dat als ze gingen bikken de tegeltjes ook wel eens naar beneden konden komen. Het vooruitzicht was dat ze wel 2 weken zoet zouden zijn in onze keuken. Maar gelukkig zonder water of verwarming zouden we maar enkele uren komen was beloofd. Laten we zeggen dat we verwarming hadden en koud stromend water. Maar warm water hebben we 2 weken niet gehad omdat de geiser van de muur was. @ weken lang water koken voor de afwas, maar ook 2 weken lang niet kunnen douchen. Gelukkig konden we bij familie en vrienden douchen.

Toen ze begonnen bleek dat ze afbikken letterlijk namen. Voor we het wisten was de hele stuclaag verdwenen en waren de bakstenen weer zichtbaar. En als dan toch alles er af is besloten ze maar de leidingen in de muur te freezen. Wel zo mooi en dan kan er meteen een stopcontactje bij.  Het is 2, 5 week kamperen geweest in eigen huis. Alles onder het stof, maar het eindresultaat mag er zijn! Dus de muurschildering zoals in het doel beschreven staat is 2 weken kamperen geworden en een mooie keuken als resultaat. Lijkt me dubbel en dwars een euro waard (want de rest is betaald door de woningbouw)


Totaal de 2 euro van behaalde doelen in het varkentje en natuurlijk de “winst” van de krasloten wat 3 euro was. Totaal 5 euro er weer bij… Gaat nog wel is wat worden 😉

24 Oct 2010 Niets verdiend
 |  Category: day zero project, update lijst  | Leave a Comment

Vergeleken bij de vorige blog is het spaarvarkentje nog even dik. Nog geen euro er bij, maar wel ontwikkelingen.

Doel 71 heeft weer zijn maandelijkse update gehad en heb meteen de slideshow maar weer eens bijgewerkt. Jee wat gaat die bouw hard zeg. Vooral de laatse 3 maanden is dit zichtbaar bij de huizen die op de achtergrond worden gebouwd. Iedere maand zit er een verdieping op. Het zou me niet verbazen als ze volgende maand af zijn.
Nog even en ik sta gewoon echt mensen die er wonen op de foto te zetten. De eerste flat is al bewoond en ik zet de laatste op de foto.  Het is wachten tot ik mensen hun prive op de foto zet ipv een bouwproject.

Doel #52 Maak een promo voor dancereporter en 055FM is voor de helft af. Gister is de promo voor 055fm aan het systeem van de radio toegevoegd en draait nu mee. Doel voor de helft af, nu is denken wat ik voor dancereporter ga maken.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Oww en overbodig om te melden misschien maar de layout van de site is een kleein beetje veranderd. De vorige layout zag er prima uit maar sinds de update van de maker van de layout werkte deze achter de schermen niet meer echt prettig, daarom een nieuw jasje voor de blog.

Als we dan toch bezig zijn. Het DayZero prject heeft tegenwoordig ook een echt forum. Vergeet hier ook niet een bezoekje aan te brengen. http://forum.dayzeroproject.nl

17 Oct 2010 Natuurfoto’s
 |  Category: day zero project, update lijst  | Leave a Comment

 Doel #23  Ga een keer mooie natuurfoto’s maken

En dat hebben we gedaan! Pas geleden zijn we op vakantie geweest midden in de natuur. Een betere plek kan je je niet wensen lijkt me. Vooral als het op een ochtend zo mistig is dat je de overkant niet kan zien.  Nu was het het doel om 5 doelen af te ronden. Maar het weer werkte niet echt mee. Goed het was droog maar verder hand ik weinig aan het weer in de vakantie. Tijd voor de volgende vakantie om ze alsnog te halen 😉

Tijd voor de foto’s26 Sep 2010 Een trieste update
 |  Category: day zero project, update lijst  | Leave a Comment

op 17 augustaus voor het laatst geschreven en dan nu 26 septeber maar 2 doelen kunnen wegstrepen is niet echt veel te noemen. Maar de langetermijn doelen lopen inmiddels allemaal dus hier gaan we over een hele tijd ook weer euro’s voor vangen.

#doel 31 Maak foto’s en doe deze in de fotolijstjes die al een paar jaar in de kast liggen en hang deze daarna op.

Tja de keuken stort bijna van elende in elkaar, tijd om te verven dachten we. Maar zoveel elende gaan we niet zelf oplossen. Dit is iets wat de woningbouw mag gaan doen. We zijn nu al zo een 2 weken aan het wachten op het verlossende telefoontje dat de woningbouw het ook gaat doen. Je kent het wel het moet langs 3 afdelingen voordat er eens een ja of nee uit komt. Maar goed ik was dus al met de voorbereidingen begonnen in de keuken alleen nooit af kunnen maken. Dus toen op zoek gegaan naar de fotolijstjes. Het was even goed zoeken maar ik heb ze gevonden. Toen foto’s uitgezocht en ze netjes op fotopapier afgedrukt. Alleen het passend krijgen in de lijstjes was nog even lastig omdat deze een nog al raar formaat hebben. Maar voor alles is een oplossing.
Daarna in onze superstevige muren (het is echt niet zo als je een gaatje boort dat de halve muur mee komt) gaatjes geboord en tadaaa

gang met fotolijstjes

Jazeker, ze hangen

#doel 94 Meedoen aan 25 prijsvragen

Toch handig zo een bnn lidmaatschap. Bijna weekelijks staan er nieuwe prijsvragen op de ledenpagina en op ja ik doe mee klikken is vaak al voldoende. We blijven mee doen gewoon voor de fun. Want tot nu toe iets gewonnen nee dat niet. Maar ach geef nooit op zeggen ze wel eens 😉 

En dat maakt de spaarpot gevuld tot het bedrag van 26 euro! nog maar 75 euro te gaan 😉

Er zit een vakantie aan te komen, en als de gezondheid het toe laat wil ik hier 4 doelen gaan halen! Maar dan moet het weer ook een beetje mee werken duimen jullie mee?

17 Aug 2010 vakantie en doelen behaald
 |  Category: day zero project, update lijst  | Leave a Comment

De titel klinkt wat dubbel. Maar door de vakantie zijn er juist weer wat doelen behaald.

Doel #64 Madam Tussauds bezoeken

Met dank aan de ns die met een kortingsactie kwam en je iemand gratis mee in de trein kon nemen en ook nog eens 1 persoon gratis naar binnen bij madam. Na een lange wachtrij buiten te hebben doorstaan binnen maar eens tussen de beroemdheden doorgelopen.

Tiesto
Edwin Evers

Herman Brood

Obama

SpidermanMadame tussauds is mooi alleen kleiner dan ik had verwacht. En ook de toegangsprijs van 21 per persoon vind ik vrij aan de hoge kant. Beetje zoeken op internet levert vast wel een kortigsbon op mocht je er naar toe willen

Doel #65 Euromast bezoeken

euromastIk was er in het verleden al eens geweest met school. Je kon toen kiezen tussen duinrell en dagje rotterdam (euromast + spido rondvaart). Omdat ik duinrell (toen der tijd) op mijn duimpje ken werd het rotterdam. Nu jaren later heb ik eigenlijk het zelfde gedaan als toen het dagje met school.

Ik had er geen problemen mee. Maar bianca die had er duidelijk meer moeite mee, die heeft hoogtevrees 😛

euromast3Helaas was het die dag niet helemaal onbewolkt waardoor het zicht op de euromast iets minder was maar dat mocht de pret niet drukken.

En nu nog even het bewijs dat deze foto’s niet gewoon van het internet zijn geplukt maar dat ik er echt stond.
euromast6
Met deze blog gaat er weer 2 euro de spaarpot in. De teller op de spaarpot verteld me dat alweer 24 doelen gehaald zijn… nog 725 dagen te gaan.

25 Jul 2010 de foto’s
 |  Category: update lijst  | One Comment

Doel #35 Zeeuwse bollussen eten in zeeland
bolussen
Doel #20 Organiseer een BBQ voor vrienden

bbq

bbq spareribs

bbq

Doel #34 Alle ben en jerry’s uitproberen
ben jerry klaarDe lekkerste ben & jerry Caramel chew chew en de wich (maar die mag ik niet meer helaas)

24 Jul 2010 update!
 |  Category: update lijst  | Leave a Comment

Hoog tijd voor een update, ik mis gewoon de tijd om de blog goed bij te houden maar de doelen gaan gewoon door. Dat dan wel.

We beginnen bij doel #34 Alle ben en jerry’s uitproberen
Door een coeliakie diagnose heb ik deze iets wat versneld moeten uitvoeren omdat ik niet meer alle ben en jerry meer mag hebben. Ik heb me beperkt tot alle varianten die bij de ah om de hoek verkrijgbaar zijn en dat zijn er een hoop. Dus doel behaald.

Doel #35 Zeeuwse bollussen eten in zeeland
Die werd opeens heel erg lastig. In bolussen zitten gluten, iets wat ik niet meer mag hebben.  Vlak voordat ik de diagnose kreeg naar zeeland afreizen was gewoon onmogelijk. Mijn lieve vriendin heeft toen maar besloten dat zeeland hier heen moest komen.  Via internet heeft ze bolussen besteld van een zeeuwse bakker.  Goed niet in zeeland gegeten, maar het waren wel echte zeeuwse bolussen. Het kon helaas niet anders, doel behaald dus.

Doel #79 Verzamel 10.000 rijstkorrels op freerice.com
Helaas geen tasbaar bewijs voor. Heb er te lang over gedaan en mijn opgebouwde score die een cookie op je pc onthoud is door het lange wachten verloren gegaan. Balen, maar ik heb echt 10.000 korrels gespaard voor het goede doel. Heb er bijna rsi aan overgehouden 😉

Doel #20 Organiseer een BBQ voor vrienden
En hoe, lastig hoor een bbq plannen die zowel gluten als glutenvrij moet zijn. Maar een beetje creatief zijn en dan lukt het best. Samen met Chantal en Dirk hebben we in hun achtertuin gezellig een avondje rondom de bbq gehangen en zoals het bijna hoort geindigd met marshmellows. Binnen dus die euro.

Foto’s van van alles en de update van doel 71 komt morgen online.

14 Feb 2010 vloertje leggen
 |  Category: day zero project, update lijst  | Leave a Comment

Aangeboden.

Ervaren klusser, werkt graag op uurtarief aangezien we liever iets langer er over doen maar wel kwaliteit leveren.

In de portfolio hier onder ziet u het leggen van nieuwe (2dehands) vloertegels in een gang. Totaal hebben wij hier 10,5 uur aan besteed. Maar dan heeft u ook een plaatje.

Totale opbrengst. 1 euro voor de spaarpot en een doel behaald 😛

Afbeelding 012Voor

afbeeldingen 021Na

 

Afbeelding 026
Afbeelding 031
afbeeldingen 001
Huisdieren geen probleem, deze plakken we gewoon vast zodat we geen last hier van onder vinden tijdens de werkzaamheden (u dient zelf seconde lijm hier voor aan te leveren)

07 Feb 2010 2 weken later
 |  Category: day zero project, update lijst  | Leave a Comment

Zo 2 weken later, en weer 2 doelen die we af kunnen strepen.

#36 Zelf een pizza maken

Ja hoor zelf een pizza maken. En het is nog gelukt ook. Nou ja ehhh. Ik wou dat de pizza mooi bruin werd. Daardoor heeft hij iets te lang in de oven gezeten en waren de randen keihard. Had net het idee dat ik soepstengels zat te eten. Maar verder heeft de shoarma pizza wel gesmaakt hoor 😛

pizza
pizza shoarma

Gebakken pizza

Doel #51 Maak een demo en stuur deze op naar een landelijk radio station

Het was even puzzelen omdat ik veel duo presnetatie doe en de eis voor insturen was dat jij de enige was die te horen was. Gelukkig heb ik een heel erg breed media archief waar toch wel een hoop in te vinden was. Hij is digitaal verstuurd en binnen enkele weken krijg ik een reactie. Fingers crossed

En dan een doel die bijna af is, maar de lijm is op dus we kunnen niet verder (iets met zondags winkels dicht enzo) wat het is lees je volgende week. Maar alvast een foto om je warm te maken

tja wat is het???

24 Jan 2010 Waslijst aan behaalde doelen
 |  Category: update lijst  | One Comment

Ik geef toe er is al even geen update geweest. Maar stil gezeten hebben we ook niet!

Om maar meteen van start te gaan
Doel #7 Overtuig iemand anders om ook mee te doen met het project

Jazeker is gelukt zie onderstaande quote uit een mailtje die ik heb gehad

Hoi Bianca en Kasper,
…En Kasper, ik ben geïnspireerd door jouw praatje op 3fm en zag dat je als doel had iemand over te halen. Nou , dat is gelukt hoor!

groetjes Gerard

Nou ben ik op een hoop zender te horen geweest de afgelopen weken, maar 3fm nou net niet. Maar daar gaat het niet om, hij is behaald. De blog van Gerard is http://gerardvanroekel.wordpress.com

Komen we meteen op doel #9 101 persberichten versturen over dayzeroproject.nl

Het was even een werkje, met een ontzettend lieve reactie van het AD om nooit meer te mailen. Maar we hebben wel diverse interviews gedaan de afgelopen weken. Zo ben ik onder andere te horen geweest op funX, Omroep zeeland, Radio 794 en heeft het persbericht een aantal website’s gehaald waar onder op de website van mijn eigen lokale omroepje RTV Apeldoorn.
op de website dayzeroproject.nl zal onderaan een kopje media komen waar alle interviews terug te luisteren zijn.

doel #39 Eet een week lang iedere dag minimaal 1 stuks fruit
Iedere dag een mandarijn telt! En dat kon door allerlei onderzoeken want eigenlijk kan ik niet zo goed tegen mandarijntjes. Maar je koopt een netje en om nou de helft weg te gooien is ook zonde, dus iedere dag gedaan en het was nog lekker ook!

En dan een doel die bijna behaald was, doel #48 Doe met 055FM iets voor een goed doel.
Iedereen weet wat er in haiti is gebeurd. In apeldoorn was afgelopen zaterdag een benefietconcert en een veiling voor het goede doel. 055fm stelde een half uur zendtijd ter beschiking aan de hoogste bieder. Helaas gooide de mediawet roet in het eten. Wattelijk gezien was het niet haalbaar, en zeker niet nu. In de race voor een olon award en dan dit doen brengt de award in gevaar. Het zou zonde zijn als we winnen dat we dan uitgesloten zijn van deelname door deze actie.

Er zijn ook weer een paar doelen op groen komen te staan. Komtom volop beweging in de lijst.